Wil jij niet te laat zijn voor jouw droomhuis of er later achter komen dat er gebreken zijn die je zelf had moeten zien?
Samen met ons doe je geen miskoop met standaard 2 deskundigen aan jouw zijde

betrokken, slagvaardig en professioneel

 

Wat kost een aankoopmakelaar?

 

Wat kost een aankoopmakelaar bij aankoop?

De kosten van aankoopmakelaars lopen behoorlijk uiteen. Dit heeft te maken met het type vergoeding de makelaar hanteert, welke bijvoorbeeld kan zijn;

  • Percentage van de koopprijs
  • Percentage van het onderhandelingsresultaat
  • Vast tarief

 

Kosten op basis van onze geleverde prestatie

Omdat makelaars meer verdienen als de koopsom van jouw huis hoger wordt, is het vaak geen motivatie tot de laagste prijs te onderhandelen. Zou het niet veel eerlijker zijn als zij juist meer courtage zouden krijgen als jouw koopsom lager zou worden?

Omdat de meeste mensen het hier mee eens zijn hanteren wij het transparante systeem, waarbij wij meer gaan verdienen als wij een beter onderhandelingsresultaat behalen. Op basis van de vrijblijvende resultaatscan die wij voor je kunnen uitvoeren besluit je of je een bod wilt gaan uitbrengen op het huis die je hebt gezien. Je besluit dan pas nadat wij tot de absolute bodemprijs hebben onderhandeld of je tot aankoop wilt overgaan. Wil je het huis kopen voor deze koopsom kopen, dan betaal je ons een provisie van 10% over het verschil tussen de laatst gestelde vraagprijs en de gerealiseerde koopsom. Krijgen wij met onze onderhandeling meer dan €30.000,– van deze vraagprijs af dan daalt ons prestatietarief vanaf dat bedrag naar 5%. Aan vaste kosten hanteren wij een bedrag van €525,– exclusief BTW.

 

Wat kost een aankoopmakelaar gemiddeld?

Aankoop makelaar vergelijken Gemiddelde kosten makelaar X Bodemprijs aankoopmakelaar voordeelpakket
Vraagprijs woning €230.000,- €230.000,-
Vermindering vraagprijs €10.000,-
(4%)
€17.500,-
(7.5%)
Kosten makelaar bij aankoop €3.300,-
( 1.5% v/d koopsom)
€1.750,-
(10% v/h resultaat)
Vaste kosten aankoop makelaar €450,- €525,-
Totale kosten aankoop makelaar €3.750,- €2.275,-
Jouw voordeel €6.250,- €15.225,-

Direct voordeel = €8.975,- incl. gratis bouwkundige inspectie

Wij zullen als gespecialiseerd aankopend makelaar jouw belangen ondubbelzinnig behartigen.
Hierbij betaal je meer als wij een beter resultaat behalen. Een win win situatie, want hierdoor ben je er van verzekerd dat wij tot de absolute bodemprijs voor jou zullen onderhandelen. Je kan tevens vooraf een gratis woningscan  aanvragen waarbij je pas beslist of je de woning wilt kopen als je de bodemprijs weet.

 

Persoonlijk contact

Jouw adviseur is zeer goed bereikbaar! Wij zijn een modern makelaarskantoor die altijd klaarstaat voor zijn klanten! Email, mobiel of WhatsApp, meestal volgt er binnen een half uur een reactie. Wij hebben een ontspannen en laagdrempelige omgang met onze opdrachtgevers en vinden ons werk en omgang met mensen leuk. Dat merk je!

 

Ervaringen van anderen

Als je nog twijfelt om een aankoopmakelaar in de arm te nemen, neem dan eens vrijblijvend contact met ons op voor een nadere uitleg van de dienstverlening en de kansen en bedreigingen. Dan drinken we gezellig een kopje koffie in een leuk koffiebarretje en ik overtuig je misschien van mijn meerwaarde. Wij krijgen een gemiddelde klantwaardering van 8,7/10* en daar zijn wij trots op! Of kijk eerst eens wat anderen over ons te zeggen hebben.

 

Wat kost een aankoopmakelaar als de koop niet doorgaat?

De meeste aankoopmakelaars zullen kosten in rekening brengen als je uiteindelijk geen woning aankoopt. Werkt een makelaar op basis van No cure = No pay, dan betaal je doorgaans pas een makelaarscourtage als er een koopovereenkomst tot stand is gebracht met het ondertekenen van de akte. Gaat de financiering op een later moment niet door dan ben je de aankoopmakelaarkosten wel kwijt. Wij werken ècht geheel op basis van geen resultaat= geen kosten, wat inhoud dat ook al zit ons werk erop wij geen kosten in rekening zullen brengen en onze courtagenota zullen intrekken.


Ontdek de bodemprijs          Meer informatie