Wil jij niet te laat zijn voor jouw droomhuis of er later achter komen dat er gebreken zijn die je zelf had moeten zien?
Samen met ons doe je geen miskoop met standaard 2 deskundigen aan jouw zijde

betrokken, slagvaardig en professioneel

 

Aankoopmakelaar Utrecht

 

Een goede aankoopmakelaar Utrecht, met resultaatafhankelijke kosten

Als je het veel van de vraagprijs af wilt krijgen, neem dan bij voorkeur een deskundige net buiten Utrecht gevestigd in de arm. Het is namelijk van cruciaal belang die aankoopmakelaar in de arm nemen die geen relatie heeft met de verkoopmakelaar. Wij zijn als aankoopmakelaar werkzaam in Utrecht uitstekend op de hoogte in het aankoopproces zonder een directe relatie met de verkoopmakelaar te hebben. Wij hoeven deze adviseur van de verkoper daarom niet tevreden te houden en kunnen daarom voor jou tot de bodemprijs onderhandelen. En alleen als jij deze uiteindelijke koopsom laag genoeg vindt koop je het huis aan na onze gratis resultaatscan.

Het is in deze hectische tijd  een kwestie van korte lijnen uitzetten, als collega makelaar de gunfactor van de verkoopmakelaar verkrijgen, vertrouwen genieten en de juiste strategie bepalen om het gewenste resultaat te behalen.

 

Waarom worden huizen in Domstad soms direct ‘verkocht onder voorbehoud’ aangeboden op Funda?

Het netwerk van de  Aankoopmakelaar in Utrecht is hierbij van cruciaal belang en geeft hen deze voorsprong,  met als voorbeeld de LinkedIn groepjes van aankoopmakelaars. Veelal worden woningen verkocht, voordat deze bekend zijn bij het grote publiek en worden direct  verkocht onder de aankoopmakelaars.

Staat de woning op wel op Funda, dan zal de verkoopmakelaar soms maar een beperkt aantal kandidaten toelaten om de woning te kunnen bezichtigen. Vaak mogen aankoopmakelaars met hun klanten nog wel aansluiten omdat aankoopmakelaars veel werk uit handen nemen van de verkoopmakelaars.  Doorgaans wordt er gewerkt met open dagen  en zal je binnen een aantal dagen een finaal eindbod moeten doen. Wij adviseren jou graag welk bod je moet doen om kans te maken, zonder dat je teveel betaald.

 

Aankoopmakelaar Utrecht no cure no pay

Onze taak zit er zo goed als op als de koopakte is getekend. Maar krijg je toch de hypotheek uiteindelijk niet rond, dan zullen wij onze rekening niet indienen en zal je niet met tussentijdse kosten worden geconfronteerd. Wij werken ècht op No cure = No pay basis, waarbij je ook pas hoeft te betalen bij de notaris. Ook dit wordt door onze opdrachtgevers erg gewaardeerd, en wij krijgen van hen  een gemiddeld rapportcijfer van 9,3/10*.

 

 

Hoeveel moet ik bieden (boven de vraagprijs)?

Dit hangt in Utrecht onder andere af  van de moment dat je een bod doet. Staat de woning nog niet op Funda.nl en kan je in gesprek met de verkoopmakelaar, dan hoef je vaak minder te bieden dan dat dit middels een inschrijving verloopt. Je hoeft nu namelijk niet direct het achterste van je tong te laten zien en wij kunnen collegiaal met de verkoopmakelaar overleggen.

Wij zijn uitstekend op de hoogte van wat er speelt in deze regio. Hoeveel (boven de vraagprijs) je moeten bieden om kans te maken op die leuke woning, hangt onder andere af van het type woning en de prijsklasse. Wij zullen een uitgebreide prijsanalyse voor je maken, zodat je inzicht krijgt in de waarde en het te bieden bedrag.

 

Aankoopmakelaar Utrecht kosten

Wij rekenen voor de gehele aankoopbegeleiding geen vast bedrag of een percentage van de aankoopprijs, maar een transparante winstverdeling.

Afhankelijk van het pakket (1 of 2) dat je bij ons afneemt betaal je een basistarief (€ 400,– of  € 525,–) plus een percentage van wat wij van de gestelde vraagprijs afkrijgen aan prestatietarief.

Voor elke € 1.000 onderhandelingsresultaat  rekenen wij 10% ( € 100,–) aan prestatietarief . De rest van de onderhandelingswinst is voor jezelf. Krijgen wij met onze onderhandelingen meer dan €30.000,– van de vraagprijs af, dan daalt onze prestatietarief vanaf dit bedrag naar 5%. Wij zullen tot de absolute bodemprijs onderhandelen zonder dat de onderhandelingen vastlopen.

Onderhandelen over een woning is anders dan afdingen op een willekeurig object. Je dient de regels en de gebruiken te kennen en vooral veel ervaring in onderhandelen te hebben.

 

Een rekenvoorbeeld

Aankoop makelaar vergelijken Gemiddelde kosten makelaar X
Vraagprijs woning €189.000,-
Koopsom na onderhandelingen €170.000,-
Onderhandelings resultaat €19.000,-
Prestatietarief (10% over €319.000,-) €1.900,-
Vaste kosten €525,-
Totale kosten aankoopmakelaar (ex. BTW) €2.425,-

De rest: €16.575,- (inclusief een bouwkundige inspectie) is jouw volle winst!

 

Persoonlijk contact

Jouw adviseur is bijna altijd bereikbaar! Wij zijn een modern makelaarskantoor die altijd klaarstaat voor haar klanten! Email, mobiel of WhatsApp, meestal krijg je binnen een half uur een reactie.

Wij hebben een ontspannen en laagdrempelige omgang met opdrachtgevers en vinden ons werk en omgang met mensen leuk. Dat merk je!

 

Aankoopmakelaar regio Utrecht ervaringen

Als je nog twijfelt of je wel een aankoopmakelaar in de arm moet nemen, neem dan eens vrijblijvend contact met op voor een nadere uitleg van de dienstverlening en de kansen. Je kan natuurlijk ook even kijken wat anderen over ons zeggen.

Graag tot ziens!

Wil Jansen

Ontdek de bodemprijs          Meer informatie